Стало відомо, як змінились правила купівлі товарів з-за кордону
В середньому один українець робить близько 13 покупок в рік з доставкою з-за кордону, а середня вартість одного замовлення — 1291 грн.


Українці отримали нові правила ввезення посилок з-за кордону, передає Ukr.Media.

Про них говорили давно, а затвердили разом з бюджетом-2018, який був остаточно прийнятий 7 грудня.

Бажаючи його наповнити, нардепи прийняли поправки в податковий кодекс, встановивши ліміт на безмитне ввезення посилок в країну.

Тепер пересічний українець на одне ім'я і адресу зможе без мит отримувати не більше трьох посилок на місяць вартістю до 150 євро кожна (зараз — близько 4,8 тис. грн). За кожну посилку понад норми, доведеться заплатити мито — 20% від її вартості.

Зараз безмитний обмеження по вартості теж становить 150 євро, а кількість посилок не обмежена. За сплатою мит буде стежити поштовий оператор: "Якщо вартість відправлення перевищує 150 євро, при отриманні замовник оплачує послуги брокера та оформлення митної декларації", — пояснюють в одній з найбільших служб доставки.

За даними дослідження, в середньому один українець робить близько 13 покупок в рік з доставкою з-за кордону, а середня вартість одного замовлення — 1291 грн. Тому приватні особи, на думку експертів, цілком можуть вкластися у встановлений новим законом ліміт, а нововведення вдарить лише по "сірих" постачальників, які дроблять партію товару і завозять частинами без сплати мит.

Однак, механізму перевірки та відстеження посилок ще немає — Мінфін мав намір доручити ДФС створити і впровадити електронну систему, яка буде фіксувати одержувача і підраховувати кількість посилок.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали