Криптовалюти можуть спровокувати масштабну світову кризу
Експерт фінансової компанії Nomura Джордан Рочестер впевнений, що скоро світ може опинитися на порозі криптовалютної кризи.


На думку експерта, біткоїн почав серйозно впливати на інші сфери, в першу чергу на енергетичну. Причина проста – витрати енергії на видобуток криптовалют ростуть набагато швидше очікуваного, стверджує Рочестер. Особливо це актуально для Китаю, де знаходиться 71% всіх "ферм" з майнінгу біткоїна, передає Ukr.Media.

"За оцінками, зробленими в березні 2016 року, очікувалося, що до 2020 року видобуток біткоїна буде вимагати стільки ж електроенергії, скільки споживає вся Данія. Біткойн досяг цієї позначки вже зараз –на три роки раніше передбачуваного терміну", – каже Рочестер.

Поки PoW (концепція, коли безпека мережі гарантується сумарної обчислювальною потужністю її учасників) є найбільш поширеною формою одержання криптовалюти, зростання складності буде призводити до економічних і екологічних проблем. Крім цього, можливі перевантаження електромережі, нестача палива і т.д.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали