Уряд затвердив бюджет пенсійного фонду з дефіцитом 139,3 млрд грн
Уряд під час засідання 11 січня прийняв постанову «Про затвердження бюджету Пенсійного фонду України на 2023 рік», у якій враховано передбачений Державним бюджетом України обсяг асигнувань на фінансування пенсійних програм у сумі 139 313,4 млн гривень.


Про це йдеться в повідомленні Кабміну.

«Передбачений обсяг асигнувань надає можливість забезпечити виплату пенсій, надбавок і підвищень, покриття дефіциту коштів Пенсійного фонду України відповідно до чинного законодавства.

Загальний обсяг дохідної частини бюджету визначено в сумі 353 628,6 млн гривень. Загальний обсяг видаткової частини – в сумі 345 811,7 млн гривень.

Бюджет Пенсійного фонду України на 2023 рік є збалансованим», - констатували в Кабміні.

Нагадаємо, раніше НБУ вказував на ризик збільшення дефіциту Пенсійного фонду у зв’язку з підвищенням у жовтні-2017 мінімальної пенсії за віком та осучаснення пенсій, що призвело до збільшення щомісячних витрат на пенсійні виплати на суму близько 7 млрд грн. «Приросту фонду зарплат та пов’язаного зростання ЄСВ може не вистачити, щоб надходження до ПФУ зростали очікуваними темпами, а дефіцит фонду скорочувався», - констатували в НБУ.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали