Порошенко заговорив про підвищення цін на газУ квітні Україна може розморозити своє кредитне зобов'язання на 17,5 мільярдів доларів, оскільки країна "вже виконала 80 відсотків" своїх зобов'язань, заявив президент Петро Порошенко.

Програма МВФ зазнавала неодноразових затримок, оскільки урядові реформи відставали від графіка. Окрім створення антикорупційного суду, кредитор, який базується у Вашингтоні, хоче досягти згоди щодо підвищення цін на побутові природні газу та укладання угод щодо нещодавньої реформи пенсій та бюджету.

"Я знаю, що уряд готовий врегулювати ціни на газ", - сказав Порошенко, не надаючи деталей. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман в цьому місяці ще раз підтвердив, що не дозволить збільшити ціни на газ для домогосподарств.

Порошенко зустрівся з керуючим директором МВФ Крістіною Лагарде в середу. Вона закликала Україну "скористатися нинішнім сприятливим зовнішнім середовищем для прискорення реформ та переходу до більш міцного зростання, яке необхідно для сталого покращення рівня життя людей".

Bloomberg






Друкувати
Найбільш популярні матеріали