Віктор Чумак висловився щодо майбутніх Президентських виборів
Незважаючи на реляції представників влади стосовно успішності реформ, становище переважної більшості пересічних українців погіршується. Зрощення влади та вітчизняних олігархів посилило монополізацію базових ринків, що гальмує всі позитивні паростки перетворень, які були задекларовані Революцією Гідності.


На своїй сторінці у Facebook народний депутат України Віктор Чумак, звертаючись до українців, зазначає, що «в нас немає ні республіки, не демократії. Олігархічна-клептократична автократія використовує вас, як велику ширму перед Заходом, для імітації кооперації з громадянським суспільством. Корупція в цій системі – це не явище з яким потрібно боротися, а середовище в якому порпається все суспільство.

Ця система не зацікавлена в імплементації вашої допомоги тому, що у вас і у них різні цілі. Ви хочете – соціальні ліфти і конкуренцію. Вони – монополію на все і всюди. Для них – соціальні ліфти і конкуренція – їх загибель. Що ж робити?

Ми, Ви, громадянське суспільство, повинні жорстко висловити свою думку щодо майбутніх Президентських виборів і кандидатів на них. Ви повинні наполягати на об’єднанні всіх партій демократичного спектру, не зважаючи на певні ідеологічні або репутаційні розбіжності, для спільного походу на парламентські. Суспільство змінюється політичними методами та інструментами, політиками, які мають політичну волю. Іншого виходу немає.

Зазначимо, що в останні періоди світова спільнота та міжнародні фінансово-кредитні інституції з недовірою почали відноситися до політики українського уряду з огляду на «фасадність» здійснюваних ним реформ. Системних змін стосовно формування конкурентного середовища та створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу не відбулося. Посилюється сировинна спрямованість національної економіки в цілому, що гальмує процеси інноваційно-технологічної модернізації та наближає Україну до групи країн третього світу.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали