Олексій Кучеренко: з моменту приватизації в енергокомпанії інвесторами власні гроші не вкладалися
Одним з гальмівних чинників соціально-економічного піднесення України є висока енергомісткість виробництва продукції та надання послуг. Значною мірою високий рівень енергомісткості провокується непрозорими схемами на енергетичному ринку. Непрозорість на ринку послуг природних монополій (електропостачання, газопостачання, теплопостачання та водопостачання) має місце через небажання вищого управлінського істеблішменту сформувати сучасний механізм регулювання.


Відомий український політик Олексій Кучеренко на своїй сторінці у Facebook зазначає, що «питання газу, тепла, електроенергії і взагалі існування «ринку» обсягом 300-400 млрд. грн. з неконституційним «регулятором», керованим головним олігархом країни і непрозорими схемами перерозподілу десятків мільярдів гривень, ще довго буде політичним?!

Насправді – проблема лише в одному. З великою ймовірністю заявляю – з моменту приватизації в енергокомпанії жодним з інвесторів власні гроші не вкладалися. Вони лише виймалися за рахунок схем, тарифів або ж кредитів, які покривалися тими ж тарифами. І тепер питання постає таким чином – ми це «пробачаємо» і платимо по новій, або ж ні?!

І є ще друге питання – а чого, раптом, всі акцентуються на обленерго?! А в мережах теплокомуненерго, водоканалів, колекторах немає такої ж проблеми?! І останнє – будинки наші не зношені?! Тому це виключно політичне питання, а ніяка не економічна прерогатива «незалежного» регулятора, якого немає в природі. З його «незалежними» членами і такими ж «незалежними» конкурсними комісіями.

Нагадаємо, що Олексій Кучеренко був народним депутатом України декількох скликань, міністром з питань житлово-комунального господарства в уряді Юлії Тимошенко, головою Запорізької обласної державної адміністрації. Олексій Юрійович жорстко критикує політику нинішнього Уряду в питаннях регулювання діяльності операторів теплопостачання, газопостачання, електропостачання та водопостачання.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали