США посилюють могутність долараДоларовий ресурс повинен почати дорожчати по всьому світу з цієї весни. Від Джерома Пауелла, призначеного 31 січня новим керівником Федеральної резервної системи США, чекають підвищення ключової ставки на 0,25%. Імовірність такого кроку він оцінив на рівні 90%.

«В останні місяці прибутковость казначейських облігацій США (US Treasuries) підросли - ринок закладає в ціни більш швидкий підйом ставок з боку ФРС. Зараз учасники торгів чекають три підвищення ставки цього року. Хороший стан американської економіки і ослаблення долара з початку року розв'язують руки ФРС в питаннях розвантаження балансу і підвищення ставок - ряд експертів вважає за можливе навіть чотири підвищення за рік», - зазначив старший аналітик Альпарі Роман Ткачук.

Від Джерома Пауелла чекають зміни політики ФРС, але не відразу - аналітики розраховують, що в перші пару місяців правління він буде дотримуватися лінії Йеллен.

«Але в подальшому він може внести корективи. Найближчим часом склад Комітету ФРС США може трохи зміниться і стати більш «яструбиним». Джером Пауелл - республіканець і його кандидатуру на пост глави ФРС висунув президент США Дональд Трамп, який критикував надмірно обережну грошово-кредитну політику Джанет Йеллен. Втім, Пауелл буде акуратний в питанні підвищення ставок і буде уважно стежити за макроекономічною статистикою - ніхто не хоче увійти в історію як співавтор нової кризи», - резюмував Ткачук.

UBR






Друкувати
Найбільш популярні матеріали