Аслунд: Україна не отримає фінансування від МВФ та ЄС до президентських виборів
Андерс Аслунд — шведсько-американський економіст і дипломат, старший науковий співробітник аналітичного центру Atlantic Council – в інтерв’ю «Економічній правді» висловив думку, що до президентських виборів 2019 року МВФ та Європейський союз не будуть надавати Україні фінансування.


«Я не думаю, що президент Порошенко чекає грошей МВФ.

У 2017 році основними економічними досягненнями України стали макроекономічна стабільність і малий дефіцит державного бюджету. Водночас, було й багато серйозних невдач. Насамперед, слід згадати про провал судової реформи. Але найбільше фіаско року — із створенням Антикорупційного суду.

Ми бачили, що у вересні Україна розмістила єврооблігації на 3 млрд дол під 7,375% річних, але необхідних реформ не відбувається. Україна буде розміщувати облігації на європейському ринку, доки не трапиться фінансова криза. Якщо ж Україну спіткає фінансова криза, вона буде повністю спричинена українськими можновладцями.

Ми бачимо низку хороших реформаторів в Україні — це міністр фінансів Олександр Данилюк, в.о. міністра охорони здоров`я Уляна Супрун, голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв, голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, антикорупційний прокурор Назар Холодницький і загалом керівництво Нацбанку.

Вони справді борються за реформи, і міжнародні організації охоче з ними співпрацюють. За кордоном було певне розчарування після відставки попереднього складу Кабінету міністрів і, зокрема, відставки колишнього міністра фінансів Наталії Яресько, екс-міністра економіки Айвараса Абромавічуса і екс-міністра інфраструктури Андрія Пивоварського та інші», - зазначив А. Аслунд.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали