Олег Устенко озвучив основну вимогу МВФФормування державної економічної політики в Україні вже багато років відбувається через призму взаємовідносин з Міжнародним валютним фондом (МВФ), що вимагає виконання українською стороною комплексу вимог, які дуже часто йдуть в розріз з соціальним пакетом для широких верств населення.

В останній час у взаємовідносинах України та МВФ спостерігається збій, що знаходить прояв у відтермінуванні надання чергового траншу фінансової допомоги нашій країні. Програма співпраці між Україною та МВФ почала пробуксовувати через невиконання українською стороною окремих вимог, в першу чергу, стосовно створення Антикорупційного суду.

На своїй сторінці у Facebook виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко зазначає, що «скільки підтверджень українському політичному класу ще треба для того, щоб усвідомити, що скільки не крути, а антикорупційний суд – необхідний.

Ви самі це обіцяли всім. Не тільки всередині країни, але і за її межами. Навіщо змушувати нас всіх червоніти, намагаючись вичавити на останній прес-конференції в центральному офісі МВФ у Вашингтоні, що нібито умови з антикорупційного суду пом'якшені?

Вони основні і незмінні. Або їх виконання, або крах. Навіщо змушувати нас всіх червоніти поширюючи неправдиву інформацію про те, коли в Київ приїде місія МВФ? Навіщо створювати нам усім – народу України за вирахуванням політичного класу – образ двієчника, який весь час викручується?».

Останні роки українського уряду вдавалося підтримувати критично необхідну макроекономічну стабільність для проведення реформ якраз завдяки фінансовим вливанням МВФ. Погіршення відносин з цією авторитетною фінансово-кредитною інституцією може мати для України безповоротні наслідки.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали