Ціни на більшість продуктів в Україні досягли європейських
Експерти зазначають, що українці велику частину своїх доходів витрачають на їжу, у той час як у Європі на це у громадян йде близько 20% доходу.


В Україні ціни на продукти практично зрівнялися з європейськими і продовжують рости, і все це на тлі того, що зарплати в українців залишаються одними з найнижчих в Європі, передає Ukr.Media.

Так, наприклад, ціни в польських супермаркетах на молоко 3,2% жирності складають 2,20 злотих за 1 л (більше 18 грн), яйця середнього розміру коштують 6 злотих за десяток (близько 50 грн).

У найдешевшому супермаркеті Німеччини кілограм курятини коштує менше 1 євро, яйця — 1 євро 30 центів. Рукола – менше половини євро (приблизно 15 грн).

Фрукти в польських супермаркетах набагато дешевше, ніж у київських.

Експерти зазначають, що українці велику частину своїх доходів витрачають на їжу, у той час як у Європі на це у громадян йде близько 20% доходу. При цьому середня зарплата в Україні складає 18% від середніх заробітків у Польщі, 7,5% – від заробітків у Франції і 62% – в Бєларусі.

Зростання цін в останні роки відбувався тому, що після підписання Асоціації з ЄС був порушений паритет між низькими зарплатами і цінами на енергоносії, послуги ЖКГ, які дотуються за рахунок держави, і було скасовано держрегулювання цін на соціальні продукти.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали