Україна посіла останнє місце за рівнем економічної свободи
Україна посідає 150-те місце у світі за рівнем економічної свободи на 2023 рік. А у Європі розташувалася на останній, 44-й, позиції.


Про це йдеться у звіті аналітичного центру Heritage Foundation, який зробив дослідження у 186 країнах, повідомляє gazeta.ua з посиланням на "Голос Америки".

Зазначається, що більшість європейських економік визначені як "здебільшого вільні" або "помірковано вільні". І лише 5 країн – Молдова, Росія, Білорусь, Греція та Україна – названі у звіті "здебільшого невільні".

У документі також підкреслюється, що "українська економіка, де домінують олігархи, сповільнилась ще до того, як у 2014 році Росія окупувала Крим, а агресія у східній частині країни значно зруйнувала економічний ріст".

Однак порівняно з минулим роком, загальні показники української економіки покращилися. Краща ситуація спостерігається за такими показниками: ефективність судової системи, урядові витрати, податкове навантаження, здоров'я фінансової системи, свобода інвестицій, свобода ведення бізнесу, монетарна свобода, свобода праці.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали