Стало відомо, коли призначать нового главу НБУ
Якову Смолію, чию кандидатуру на пост глави Нацбанку вніс до парламенту Президент України Петро Порошенко, для результативного голосування необхідно зустрітися з усіма фракціями та отримати схвалення профільного комітету, заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій.


"Було б правильним, щоб кандидатура, яка планується на главу Національного банку, змогла пройти зустріч з усіма фракціями парламенту", - сказав він на брифінгу в понеділок, інформує UBR.

За його словами, рішення парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності може бути вже цього тижня.

"Сама постановка питання про порядок дня буде залежати від того, і коли буде комітет, і коли пройдуть інтерв'ю з усіма фракціями парламенту", - зазначив А.Парубій.

Окрім цього, голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається, що парламент у лютому вирішить питання з призначенням глави Національного банку України.

"Уже є представлення, але необхідне рішення комітету, також я планую - це було б правильно, щоб кандидат, якого пропонують на главу Національного банку, зустрівся з усіма фракціями парламенту", - сказав А.Парубій на спільному з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом брифінгу у понеділок.

Спікер парламенту зазначив, що засідання комітету по даному питанню відбудеться вже цього тижня, а розгляд відповідного проекту постанови на засіданні Верховної Ради буде після інтерв'ю з фракціями.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 18 січня вніс у Верховну Раду проекти постанов про відмову Валерії Гонтаревої від посади глави НБУ та призначення на цю посаду Якова Смолія.

Я.Смолій - перший заступник глави НБУ, з 11 травня 2017 року виконує обов'язки керівника центрального банку.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали