Уряд схвалив оновлену стратегію держбанків
Кабмін підтримав розроблені Міністерством фінансів спільно з міжнародними фінансовими інституціями оновлені Засади стратегічного реформування державного банківського сектору, повідомляє прес-служба Мінфіну.


Як зазначають у відомстві, стратегія розрахована на втілення впродовж 5 років. Серед наведених головних завдань – у т.ч. «значне зниження присутності держави у банківському секторі через повний, або частковий продаж банків державного сектору» та «збільшення конкуренції на банківському ринку».

Як зауважується, після націоналізації Приватбанку та «очищення» банківської системи частка держбанків на ринку подвоїлася, зрісши з 28% до 55%. Передбачається, що до 2022 року вона має зменшитися до 24%.

"Це наша політика власності, яку ми даємо спостережним радам держбанків і на основі якої вони будуть оновлювати свої стратегії, - зазначила під час брифінгу перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова. - Ця стратегія буде коригуватися, якщо буде потрібно, але основні її принципи лишаться незмінними".






Друкувати
Найбільш популярні матеріали