МВФ про Україну: Пенсії вбивають мотивацію українців працювати довше
Міжнародний валютний фонд, покинувши Київ, залишився задоволений пенсійною реформою в Україні.


Стало відомо, що свою роботу в Україні закінчила технічна місія МВФ. Однак при цьому відомство залишило деякі рекомендації для влади нашої країни щодо суден, ціни на газ, а також пенсійних змін, повідомляє Ukr.Media.

Зокрема, міжнародне фінансове відомство уточнило свою вимогу щодо змін в ПФ України. В МВФ вважають, приймаючи до уваги той факт, що після змін в Пенсійному фонді мінімальні пенсії будуть нараховуватися навіть тим українцям, які виконали в повному обсязі вимоги щодо стажу, але в цей же час вони отримували заробітну плату нижче середніх, то таке нововведення знищуватиме мотивацію громадян нашої країни довше працювати.

У свою чергу, Джеррі Райс, представник Фонду, заявив, що для удосконалення пенсійної системи в Україні законодавство вводить деякі важливі положення. В цей же час воно має і свої мінуси, які підривають стимули для людей працювати довше і вносити в систему свій оклад. За його словами, такий підхід не в повній мірі забезпечує справедливу і стійку пенсійну систему. У результаті МВФ порекомендував українській владі докласти більше зусиль у цьому плані.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали