Посли G7 закликали ВР невідкладно обрати голову НБУ
Посли країн "Великої сімки" закликали український парламент невідкладно обрати нового голову Національного банку України. Про це йдеться у заяві "Групи підтримки України" у Twitter в рамках головування Канади у "Великій сімці" у 2023 році.


"Довгоочікуване призначення голови Національного банку України має вирішальне значення для збереження інституційної цілісності центрального банку. Зважаючи на важливу роль, яку Національний банк відіграє в підтримці макроекономічної стабільності, ми вважаємо, що сильне та незалежне керівництво установи є необхідною умовою підтримки економічного зростання, залучення інвестицій та підвищення рівня життя всіх українців", - наголошується у заяві.

"Таким чином, ми закликаємо до невідкладного процесу обрання голови НБУ, який здатний впроваджувати незалежну політику банку", - заявляють дипломати.

Як відомо, головним претендентом на пост голови НБУ після того, як Валерія Гонтарева заявила, що йде у відставку, є Яків Смолій.

Зокрема, президент Петро Порошенко пропонував парламенту призначити саме Смолія главою Національного банку. Його також підтримав комітет ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності.

Раніше спікер ВР Андрій Парубій закликав фракції затвердити голову Нацбанку 1 березня.

За матеріалами: finbalance






Друкувати
Найбільш популярні матеріали