В Нацбанку очікують посилення еміграції з України
Директор департаменту монетарної політики і економічного аналізу НБУ Сергій Ніколайчук заявив, що в найближчі два-три роки трудова міграція з України продовжить рости.


Відповідну заяву було зроблено в інтерв'ю польському інформаційному агентству Polska Agencja Prasowa Biznes, повідомив Нацбанк на своїй сторінці у Facebook, інформує news.eizvestia.com.

«У короткостроковій перспективі ми прогнозуємо, що еміграція продовжить рости, але в середньостроковій перспективі очікується певна конвергенція рівнів заробітної плати і продуктивності, що допоможе трохи заспокоїти ситуацію», - сказав Ніколайчук.

Він додав, що в НБУ очікують поліпшення якості життя в Україні.

«У наступні 2-3 роки збільшення чисельності може бути значним, але ми очікуємо скорочення кількості мігрантів в середньостроковій перспективі», - зазначив представник фінрегулятора.

«Дійсно, ми бачимо, що кількість людей, готових їхати на роботу за кордон, збільшується, і така оцінка є обґрунтованою і відповідає нашим очікуванням. Ми відзначаємо істотну різницю між рівнем заробітної плати в Україні та Польщі. Оплата приблизно вище в 3 рази і цю різницю не можна так швидко вирівняти», - прокоментував Ніколайчук.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали