Володимир Литвин: керівник Нафтогазу встановлює собі заробітну плату в розмірі 19 млн. грн.
Чергова газова криза, яка виникла декілька днів назад, знову змусила український політикум заговорити про недосконалу державну політику на енергетичному ринку. Багато питань виникає стосовно використання природного газу власного видобутку, оскільки у 2017 році ціна 1 куб.м. природного газу для населення порівняно з 2007 роком збільшилася в 15 разів, порівняно з 2013 роком - в 6,5 разу.


На своїй сторінці у Facebook народний депутат України Володимир Литвин зазначає, «чому попри всі високі запевнення щодо достатнього обсягу газу у підземних сховищах, країна виявилась не готовою пройти опалювальний сезон без «прикрути»?

Чому звичайні українці мають «прикручувати» та «затягувати» все, що вже не затягується, в той час, як, наприклад, керівник Нафтогазу встановлює собі заробітну плату в розмірі 19000000 грн (700000$) на рік!? Це, до речі, на пристойному рівні топ-менеджерів кращих європейських компаній. І це без премій, які дорівнюють річному заробітку. Можливо, це пряма дія «європейських» тарифів або їх темна сторона?».

Як так сталося, що Україна, видобуваючи щорічно близько 20 млрд куб. м газу з власних родовищ, якого достатньо для забезпечення потреб населення, вимушена форс-мажорно закуповувати газ у Польщі, де аналогічний видобуток газу становить всього 5-6 млрд. куб. м газу?

Загострення газової кризи значною мірою зумовлено відсутністю скоординованих дій державної влади щодо реформування енергетичного ринку в 2014-2018 рр. Також не зроблено необхідних заходів стосовно диверсифікації джерел забезпечення енергетичних потреб промисловості та домогосподарств, зокрема й за рахунок збільшення виробництва біогазу.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали