"Нафтогаз" і "Газпром" обговорять ситуацію з транзитом газу
НАК “Нафтогаз України” вимагає від АТ “Газпром” перегляду тарифу на транзит природного газу через Україну.


Про це заявив головний комерційний директор групи “Нафтогаз” Юрій Вітренко.

За словами прес-служби, готується зустріч представників “Газпрому” і “Нафтогазу” з приводу рішень Стокгольмського арбітражу, на якій “Нафтогаз” поінформує “Газпром”, що не згоден розірвати контракти. НАК підтвердили проведення даної зустрічі, уточнивши терміни – до кінця місяця.

“Крім того, ми послали “Газпрому” вимогу про перегляд тарифу. На зустрічі, звісно, буде обговорюватися виконання рішень арбітражу”, – цитує прес-служба Юрія Вітренка.

Таким чином в “Нафтогазі” відреагували на заяву заступника голови правління “Газпрому” Олександра Медведєва, що українська компанія підтвердила готовність почати переговори в рамках процедури розірвання чинних контрактів.

“Газпром” на свій запит отримав від “Нафтогазу України” підтвердження про готовність почати переговори в рамках процедури розірвання чинних контрактів на поставку і транзит газу”, – сказав Медведєв.

При цьому голова правління “Газпрому” Олексій Міллер на зустрічі з російським прем’єр-міністром Дмитром Медведєвим заявив, що “в поточних умовах вже українська сторона повинна доводити економічну ефективність і доцільність продовження транзиту газу через територію України”. За словами Міллера, “Газпром” готовий вислухати і розглянути такі пропозиції.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали