Експерт розповів, як збільшити зарплати українців
Україні потрібні низькі податки. Це сприятиме росту економіки, розповів президент Асоціації платників податків України Грігол Катамадзе.


"Пропонуємо об'єднати два існуючі податки в один – єдиний соціальний внесок і податок на доходи фізичних осіб. Сьогодні разом вони становлять 41 відсоток. Пропонуємо об'єднаний податок встановити на рівні 32 відсотків. І за три роки поступово зменшити його до 20%. Переконаний, що такий підхід майже на 90% виведе зарплати з конвертів", - говорить Грігол Катамадзе, повідомляє gazeta.ua.

За словами експерта, завдяки цьому можна буде щороку збільшувати зарплати.

"Уряд зараз піднімає мінімалку, не зменшуючи податків. Це проблема, немає системного підходу. Коли торік зросла мінімалка, почали закриватись ФОПи. Частина з них існувала тільки на папері. Але були й такі, що дійсно не могли сплачувати підвищену зарплату. Що зробила частина підприємців? Вони почали переводити працівників на півставки, не оформляють офіційно на роботу. Щось придумують, щоб тільки не сплачувати підвищену мінімальну зарплату. Держава не створює сприятливих умов для ведення чесного бізнесу", - додав президент Асоціації платників податків України.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали