Стало відомо, яку суму українські заробітчани перерахували з Польщі в Україну
Українські робітники в 2017 році перерахували з Польщі в Україну суму, що дорівнює 3-4% українського валового внутрішнього продукту.

Про це заявив віце-міністр закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький, пише finance.ua.

Він зазначив, що в Польщі налічується понад мільйон громадян України, які там працюють або навчаються.

«Заради їхніх прав, трудових прав, але й для нашої пенсійної системи, системи охорони здоров’я, є бажаним більш широке регулювання ситуації. Але це залежить від міністерств праці та соціальної безпеки», – зазначив віце-міністр.

«Якщо українська сторона буде зацікавлена, я впевнений, що ми зможемо запланувати консультації і працювати над цим», – додав Ціхоцький.

«Це мій скромний заклик до позитивних змін в цьому напрямку. Щоб зрозуміти масштаб цього феномену, ви повинні зрозуміти, що в 2016 році, за підрахунками, українці, що працюють у Польщі, прислали в Україну близько 8 млрд злотих. У 2017 році – понад 12 млрд злотих. Це дорівнює 3 або 4% ВВП України. Це величезна сума грошей – це значить, що величезна кількість людей з українського боку займаються діяльністю в нашій економіці», – підкреслив польський дипломат.

На його думку, така діяльність має позитивні риси, і польська сторона підтримує те, що українські громадяни приїжджають до Польщі працювати або вчитися.

«Але справа в тому, що повинні бути кращі рамкові принципи для цього, і це відповідальність для обох наших держав», – зазначив Ціхоцький.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали