Держенергоефективності та Посольство Португалії в Україні розглянули шляхи результативної імплементації Меморандуму про співпрацю двох країн у «чистій» енергетиціГолова Держенергоефективності Сергій Савчук та Посол Португалії в Україні Кріштіна Алмейда обговорили конкретні кроки щодо виконання Меморандуму про взаєморозуміння у сферах енергоефективності та відновлюваної енергетики між Держенергоефективності та Національним директоратом енергетики та геології Португалії, підписаного у грудні 2017 р. під час візиту Президента України Петра Порошенка до Португалії.

Португалія успішна у розвитку «чистої» енергетики, тому є гарним прикладом для наслідування та перспективним партнером для співпраці.

Вже у 2015 р. у Португалії частка «чистої» енергії у кінцевому енергоспоживанні склала близько 28 %. У планах країни – досягти 31 % «зеленої» енергії до 2020 року.

Зокрема, у Португалії більше половини електроенергії виробляється з відновлюваних джерел енергії. Найбільшими виробниками «чистої» електроенергії є гідро- та вітроелектростанції.

Держенергоефективності та Посольство Португалії в Україні розглянули шляхи результативної імплементації Меморандуму про співпрацю двох країн у «чистій» енергетиціПосол також відзначила, що 9-12 березня цього року країна була забезпечена електроенергією виключно з відновлюваних джерел.

Зі свого боку С.Савчук презентував позитивну динаміку введення нових потужностей у відновлюваній енергетиці України та сприятливу для цього законодавчу базу.

Також сторони розглянули Інтерактивну інвестиційну карту «UA MAP», де до уваги інвесторів опубліковано потенційні «зелені» проекти на загальну суму понад 1,7 млрд доларів.

За підсумками зустрічі сторони дійшли згоди щодо необхідності взяти участь у низці бізнес-заходів у м. Лісабон (Португалія) та презентувати інвесторам Португалії перспективи реалізації проектів з відновлюваної енергетики в Україні.

Посольство готове сприяти у налагодженні ділових зв’язків між українською та португальською діловою спільнотою у цій сфері.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали