Рекомендації парламентських слухань на тему: «Національна інноваційна система: стан та законодавче забезпечення розвитку»
ПАРЛАМЕНТСЬКІ СЛУХАННЯ: «НАЦІОНАЛЬНА ІННОВАЦІЙНА СИСТЕМА: СТАН ТА ЗАКОНОДАВЧЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РОЗВИТКУ». ПРОЕКТ РЕКОМЕНДАЦІЙ

PARLIAMENTARY HEARING: «NATIONAL INNOVATION SYSTEM: STATUS AND LAW ENFORCEMENT DEVELOPMENT». RECOMMENDATIONS PROJECT


21 березня 2023 року у Верховній Раді України відбулися чергові парламентські слухання з питання «Національна інноваційна система: стан та законодавче забезпечення розвитку». До цих слухань робочою групою, що була створена Комітетом Верховної Ради України з питань науки і освіти згідно відповідного Розпорядження Голови Верховної Ради України, підготовлено проект Рекомендацій, який обговорювався на слуханнях. Знакові особи – учасники слухань: перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, перший віце-прем’єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, голова Підкомітету з питань інноваційної діяльності та інтелектуальної власності Олексій Скрипник та виконувач обов’язків голови Комітету з питань науки і освіти Олександр Співаковський, а також інші учасники і не тільки цих слухань, а й реальних відповідних процесів в економіці. Має сенс привести тут цікаве висловлення Заступника Голови Верховної Ради Оксани Сироїд «Ми маємо розуміти, ставлячись з величезною повагою до тих здобутків, які були. Але ми зберігаємо радянську систему науки досі. Невже ми думаємо, що, використовуючи оцю радянську систему, ми створимо Falcon 9».
Зараз Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти опрацьовує зазначені Рекомендації тож у читачів журналу ще є можливість долучитись зі своїми пропозиціями.

Повний текст статті






Друкувати
Найбільш популярні матеріали