МВФ змінює правила: які країни не зможуть отримати кредит
Міжнародний валютний фонд переглянув основні принципи боротьби з корупцією. Про це сказано в заяві за підсумками зустрічі глав Мінфінів і Центробанків країн, що входять складу МВФ.


Повідомляється, що тепер при кредитуванні країн буде враховуватися оцінка корупційних ризиків. Так, урядам будуть пропонувати на добровільних засадах пройти перевірку на уразливості їх систем управління.

"Ці зміни передбачають більш систематичну, неупереджену, дієву і неупереджену взаємодію з державами-членами", - йдеться в заяві.

Крім цього було зазначено, що для вирішення проблеми сприяння корупційній практиці з боку приватних суб'єктів, державам-членам пропонуватимуть добровільно погоджуватися на оцінку своїх нормативно-правових та інституційних засад в рамках нагляду з тим, щоб переконатися, що вони переслідують підкуп іноземних посадових осіб і впроваджують механізмами для припинення відмивання та приховування "брудних" грошей.

При виділенні кредитів буде враховуватися питання, чи перешкоджають вразливі місця в управління здатності країни здійснювати програми, які підтримуються фондом. Через низьку якість управління програми з фондом можуть бути відкладені.

За матеріалами: UBR






Друкувати
Найбільш популярні матеріали