Однопартієць Тимошенко пояснив за рахунок чого Нафтогаз витрачає 1 млрд. грн. на преміїЦіна на природний газ для населення стала чи не основним фактором, що впливає на структуру витрат домогосподарств. Замість того, щоб витрачати левову частку доходів на ринку споживчих товарів, громадяни змушені платити захмарну ціну газовим олігархам за природний ресурс, який є власністю українського народу.

Природного газу власного видобутку цілком вистачає для потреб населення України і тут газовим монополістам вже не варто приводити аргументи стосовно високої вартості імпортного блакитного палива. На своїй сторінці у Facebook відомий український політик Андрій Павловський стверджує, що «українськими державними підприємствами в 2017 році видобуто 16,4 млрд. куб. м. газу, а населенням спожито 11,2.

Тобто газу власного видобутку вистачає з запасом. То чому громадяни України мусять платити за український газ, власниками якого вони є, в три рази дорожче за реальну ціну? Щоб Кобелев та інші керівники Нафтогазу і надалі могли витрачати більше 1 млрд грн собі на премії?».

Нагадаємо, що уряд та газовий монополіст, прикриваючись так званими вимогами МВФ, продовжують необґрунтовано піднімати ціни на блакитне паливо, зокрема для домогосподарств, що прискорює процеси зубожіння найбільш незахищених верств населення. Антимонопольний комітет бездіє. Енергетичний зашморг опускає українську економіку в стагнаційне дно.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали