Грузія вкотре продемонструвала: реформи Саакашвілі незворотніУ Грузії в останні дні відбуваються масові протести, викликані обуренням населення у зв’язку несправедливим розслідуванням вбивства в кінці 2017 року двох хлопчиків-підлітків. Масові акції протесту, які відбуваються в Грузії, є свідченням політичної зрілості нації в частині відстоювання своїх прав та забезпечення справедливого правосуддя.

Головний прокурор Грузії Іраклій Шотадзе пішов у відставку в зв'язку з масовими протестами в країні. Головний прокурор Грузії Іраклій Шотадзе пішов у відставку в зв'язку з масовими протестами в країні. «Так як хочу, щоб ви вірили в те, що я говорю, я покидаю посаду і впевнений, що правосуддя у цій справі буде повністю досягнуто», – зазначив Шотадзе.

Нагадаємо, що у 2003 році у Грузії вперше на пострадянському просторі відбулася Оксамитова революція, очолювана Саакашвілі, яка отримала назву Революції троянд. Завдяки цій революції було подолано корупцію у найбільш корумпованій республіці колишнього СРСР. Саакашвілі вже тривалий період не при владі, але результати реформ стали незворотними, що демонструють останні виступи громадян проти несправедливого правосуддя.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали