У Львівський політехніці відбувся Індустріальний деньУ Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся Львівський індустріальний день. Участь у ньому взяли представники влади, наукового середовища та бізнесу. Дискусія відбулася у формі двох панельних дискусій. Перша з них торкалася питань, пов'язаних із викликами та перспективами розвитку промисловості Львівщини, друга — можливостей розвитку індустрії 4.0 у Західному регіоні.

Як зазначив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко: «Успішною є та країна, в якій розвивається промисловість, ІТ-технології. Нещодавно створений Національний комітет з промислового розвитку приділяє велику увагу цьому напрямку. Один із його перших кроків — це підтримка сільгоспвиробників. Напередодні ми відвідали декілька підприємств в області і розуміємо, що Львівщина – це той регіон, де зібраний значний науково-технічний потенціал, який дозволить області дуже добре розвиватися».

Натомість перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський наголосив: «Всі ми разом розбудовуємо нашу країну, яка нині виборює свою незалежність. Львівщина сьогодні перебуває в загальноукраїнському тренді з економічного розвитку. Торік її валовий національний продукт зріс на понад 6%, було відкрито 84 підприємства і нових виробничих потужностей, створено понад 8 тисяч нових робочих місць. Ця динаміка зберігається і нині. Між тим ми маємо завдання набрати більші оберти у роботі промислових підприємств».

Перед присутніми виступив і заступник міністра промисловості Республіки Білорусь Дмитро Корчак, котрий акцентував на важливості подальшого зміцнення і поглиблення коопераційних зв'язків між Україною та Білоруссю: «Нам приємно, що збільшується імпорт з України продукції машинобудування, ми бачимо серйозний потенціал у львівських підприємствах, з якими ми б могли розвивати спільні проекти».

Учасники Індустріального дня говорили також про реалізацію кластерної політики в побудові економіки регіону у межах ініціативи «Львівський освітньо-промисловий хаб», про перспективи і передумови розвитку промислового комплексу та про ефективність комунікації між владою та бізнесом тощо.

Ігор Галущак
Львів






Друкувати
Найбільш популярні матеріали