Гройсман об’явив наступ на тіньову економікуКабінет Міністрів вирішив запустити пілотну спрощену систему використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

У пояснювальній записці до постанови зазначається, що прийняття даного акта дозволить провести пілотний проект, під час якого буде проведено вивчення експлуатації новітніх РРО, можливість їх застосування, прийняття їх в промислову експлуатацію.

Це буде сприяти використання РРО серед суб'єктів господарювання, які обирають спрощену систему оподаткування.

Крім того, це дозволить здійснювати віддалений контроль за здійсненням розрахунків і оборотом товарів на підприємстві. Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що даний пілотний проект буде запущений з вересня.

За його даними, уряд спільно з Державною фіскальною службою пропонує бізнесу оновлену систему e-receipt, яка дозволить боротися з "сірим імпортом", нелегальною торгівлею і контрабандою.

В ході презентації вищезгаданого нормативного акту в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова повідомила, що реєстрація нових касових апаратів буде скорочена з 5 до 1 дня, а також буде проводитися на підставі одної лише заяви.

За її словами, в якості РРО можуть бути використані мобільні телефони або планшети.

Крім того, буде запущений державний реєстр виробників і постачальників РРО.

Вона пояснила цю ініціативу у вигляді пілотного проекту з метою вивчення помилок і виправлення їх в ході роботи за новими правилами.

У свою чергу Гройсман оцінив економію бізнесу від прийняття даного документа в 2 млрд гривень.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали