ЄЦБ і далі поводитиме м’яку монетарну політикуЄвропейський центральний банк (ЄЦБ) за підсумками засідання в четвер не став змінювати базову процентну ставку за кредитами, залишивши її на нульовому рівні, говориться в повідомленні банку.

Ставка по депозитах ЄЦБ залишена на рівні мінус 0,4%, ставка по маржинальним кредитами - 0,25%.

ЄЦБ також оголосив, що має намір зберігати ключові ставки незмінними до кінця літа 2019 року.

Центробанк скоротить щомісячний обсяг викупу облігацій в рамках програми кількісного пом'якшення (QE) з жовтня до 15 млрд євро з 30 млрд євро і завершить програму в грудні 2023 року.

ЄЦБ продовжить реінвестувати надходження від облігацій, що погашаються протягом тривалого часу після завершення QE, йдеться в прес-релізі.

"У будь-якому випадку реінвестування триватиме стільки часу, скільки буде потрібно для підтримання сприятливих умов в плані ліквідності і достатньою мірою кредитно-грошового стимулювання", - відзначають в ЄЦБ.

"Ключові ставки залишаться на колишніх рівнях до кінця літа 2019 року, або настільки довго, скільки буде потрібно для того, щоб динаміка інфляції відповідала поточним очікуванням стійкою коригування", - йдеться в прес-релізі.

"Рішення, прийняті ЄЦБ в четвер, дозволяють зберегти достатній рівень монетарного стимулювання, яка забезпечить сталий рух інфляції до рівня трохи нижче 2% в середньостроковій перспективі", - наголошується в повідомленні Центробанку.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали