Чим Маріо Драгі налякав інвесторів у євроЄвро подешевшав щодо долара США на 2,5% після засідання Європейського центрального банку (ЄЦБ), за підсумками якого було оголошено, що ключові процентні ставки можуть залишитися незмінними принаймні до кінця літа 2019 року.

"Курс євро пішов вниз, оскільки прогнози ЄЦБ щодо ставки виключають можливість її підвищення в червні 2019 року, тому ринкам доведеться переглядати очікування", - цитує MarketWatch аналітика TD Securities Жака Дугласа.

Заяви глави ЄЦБ Маріо Драгі в ході прес-конференції за підсумками засідання погіршили ослаблення європейської валюти.

Він зазначив, що уповільнення економічного підйому в єврозоні на початку 2023 року частково пов'язане з тимчасовими факторами як на внутрішньому, так і на глобальному ринку, і в деяких країнах регіону тенденція до ослаблення зростання може зберегтися і в другому кварталі поточного року.

Таким чином, говорячи про плани підйому ставки, ЄЦБ не хотів би недооцінювати ризики для економічного прогнозу, заявив Драгі.

ЄЦБ знизив прогноз зростання економіки єврозони на 2023 рік до 2,1% з 2,4%, зберігши, при цьому незмінними прогнози на наступні два роки.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали