Китай підтримає Іран у боротьбі з АмерикоюКитай продовжить торгово-економічні відносини з Іраном незважаючи на односторонні санкції США, заявив офіційний представник міністерства комерції КНР Гао Фен.

"Китай і Іран постійно підтримують нормальні торгово-економічні відносини. Ми завжди виступали проти односторонніх санкцій. Ми продовжимо підтримувати нормальні торгово-економічні зв'язки з Іраном без порушення своїх міжнародних зобов'язань", - заявив на брифінгу Гао Фен, відповідаючи на питання, чи залишаться китайські компанії в Ірані після введення американських санкцій.

Він додав, що згідно з даними китайської митниці, товарообіг між двома країнами за перші чотири місяці склав 13,21 мільярда доларів.

Ситуація навколо Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми (СВПД) загострилася після того, як 8 травня президент США Дональд Трамп оголосив, що Вашингтон виходить з угоди з Іраном, досягнутого "шісткою" міжнародних посередників (Росія, США, Британія, Китай, Франція , Німеччина) в 2015 році. Трамп також заявив про відновлення всіх санкцій, дія яких була призупинена як результат досягнутої угоди.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали