Китай та США обмінялись новими торгівельними погрозамиКитай шокований торговельною політикою США і має намір вжити необхідних контрзаходів, якщо Вашингтон введе нові мита на китайські товари, йдеться в заяві міністерства комерції Китаю.

Раніше видання Wall Street Journal з посиланням на джерела повідомило, що влада США готуються ввести додаткові мита на товари з Китаю на суму 200 мільярдів доларів. За даними джерел, введення мит стане відповіддю на введення Китаєм 25-відсоткового мита на імпорт американських товарів.

"Дії США шкодять Китаю, всьому світу, але також і їх власній країні, настільки нераціональна поведінка не може користуватися авторитетом і довірою", - йдеться в заяві відомства.

Підкреслюється, що "китайська сторона шокована діями США". "Заради захисту найважливіших державних інтересів, а також корінних інтересів свого народу китайський уряд, як і раніше, буде змушене вжити необхідних контрзаходів", - додали в Пекіні.

США 15 червня оголосили про введення ввізного мита в 25% на імпорт з Китаю обсягом в 50 мільярдів доларів на рік. Комісія по тарифам Держради КНР 16 червня в свою чергу оголосила про аналогічні контрзаходи. В силу взаємні підвищені митні збори між США і Китаєм вступили 6 липня. США ввели ввізне мито в 25% на імпорт 818 найменувань товарів з Китаю загальним обсягом в 34 мільярди доларів на рік. Як контрзахід Китай в цей же день ввів мито в 25% на імпорт рівнозначного обсягу американських товарів.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали