Радикали вступились за українські фінансові компаніїОб'єднання учасників фінансового ринку (ОУФР), до якого входить 16 авторитетних асоціацій з усіх сегментів небанківського фінансового ринку, закликало парламент захистити їх права і законні інтереси та не підтримувати законопроект №2413 а, також відомого під назвою «МЕГАРЕГУЛЯТОР».

Із відповідним зверненням підприємці звернулися до голови Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктора Галасюка.

Як пояснив нардеп, даний законопроект робить НБУ одночасно «нормотворцем», «контролером» та «суддею» на всьому фінансовому ринку. «НБУ- «мегарегулятор» зможе сам встановлювати правила (без експертизи чи погоджень Мінюсту, ДРС... без парламентського нагляду....) – ПОВНЕ СВАВІЛЛЯ.

Не згоден з рішенням НБУ – оскаржуй... але це не зупинить (!) виконання рішення – БЕЗМЕЖНЕ ПОЛЕ ДЛЯ ЗЛОВЖИВАНЬ І КОРУПЦІЇ.

Замість чіткого та комплексного законодавчого регулювання небанківського фінсектору (а це майже 2000 компаній – страхових, фінансових, кредитних спілок, недержавних пенсійних фондів, лізингових, факторингових тощо) запроваджують НЕОБМЕЖЕНЕ РУЧНЕ КЕРУВАННЯ З БОКУ НБУ», – зазначив заступник Лідера РПЛ з економічної політики.

За його словами, влада, вочевидь, протягує цей законопроект для «очистки» ринку від українських компаній, його ручної монополізації в інтересах іноземних гравців та отримання безмежних повноважень без належної підзвітності і відповідальності регулятора.

«Як заступник Лідера РПЛ з економічної політики та голова Комітету промполітики та підприємництва звертаюсь до колег – парламентарів: давайте разом не допустимо проходження цієї афери ні на Комітеті з питань фінансів та банківської діяльності, ні в залі Верховної Ради України!» – закликав Віктор Галасюк.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали