Діюча влада продовжує митний шантаж автовласниківВ Києві розпочалися незначні протести власників автомобілів, котрі проти високих мит. Також автовласники потерпають від свавілля нової поліції, котра продовжує порушувати конституційні права громадян.

Тепер, отримавши вказівку, поліцейські розпочали «полювання» на майно українців, зокрема на автомобілі з іноземною реєстрацією.

Сьогодні діють невиправдано високі тарифи на розмитнення легальним способом. Ці тарифи не для рівня доходів українців, які часто купують стару машину на останні сімейні гроші.

Законодавці це розуміють, і 15 червня комітет з питань податкової та митної політики ВР вніс два законопроекти № 8487 і № 8488 про реєстрацію в Україні автомобілів на іноземних номерах. У них передбачено різке зниження митних зборів на реєстрацію автомобілів, придбаних в Європі (мова про зниження розміру акцизного збору), і скасування заборони на митне оформлення машин, які не відповідають стандартам "Євро-5".

Протестуючі вимагають прийняти ці законопроекти як можна швидше. "Вимагаємо прийняти законодавство для адекватної розмитнення таких транспортних засобів. Цей тиждень є останнім перед літніми канікулами Верховної Ради. Тому потрібно внести до порядку денного Ради законопроекти № 8487 і № 8488, щоб вони вже були зареєстровані", - говорить глава "АвтоЕвроСіли" Олег Ярошевич .

Варто відмітити, що третина державних коштів просто розкрадається діючою владою та перераховується в офшорні резиденції (наприклад в Панаму через сліпі трасти). Обсяги корупції досягає 15-20 млрд доларів щорічно.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали