Однопартійці Тимошенко проти контрабанди лісуВведення мораторію на експорт необробленої деревини так і не забезпечило припинення потоків лісу-кругляка за кордон, що сприяло виникненню дефіциту лісосировини на вітчизняних ринках і не дозволило деревообробній галузі повною мірою використовувати наявні потужності для виробництва продукції з високою доданою вартістю.

Народний депутат України, заступник керівника фракції ВО «Батьківщина» Сергій Соболєв на прес-конференції у Львові заявив, що президентське вето на закон про посилення відповідальності за контрабанду лісу – це поступка іноземним інвесторам в обмін на отримання перед виборами чергових 600 млн. євро закордонних вливань.

«Ключове питання – чи дозволимо ми вивозити ліс-кругляк? Своїм ветуванням президент завдав такого удару, після якого країна буде ще довго приходити до тями, бо контракти з вивозу лісу-кругляку продовжені на роки. І обмеження, проголосовані попереднім парламентом, не діятимуть», – підсумував Сергій Соболєв.

Нагадаємо, що метою прийняття законодавчого акту, який встановлює обмеження на вивіз необробленої деревини, було збільшення пропозиції лісосировини для вітчизняних суб’єктів деревообробного підприємництва, щоб поступово нарощувати обсяги експорту продукції з високою доданою вартістю. Це в підсумку мало сприяти модернізації і реконструкції виробничо-технічної бази вітчизняної деревообробки і поступово послаблювати сировинну спрямованість лісового сектора національної економіки.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали