Юлія Тимошенко: уряд і влада хай би їхали за кордон «на заробітки»Останні події в національній економіці, пов’язані із затримкою виплати пенсій та знеціненням гривні, викликали хвилю оцінок та критичних міркувань. Лідер президентської гонки Юлія Тимошенко піддала жорсткій критиці політику Уряду в частині покращення рівня життя пересічних українців.

Колишній прем’єр-міністр наголосила, що влада не може пояснити «чому самій владі живеться дедалі краще й краще, а людям – дедалі гірше й гірше. Чому по телевізору – все добре, а у холодильниках – не дуже… Чому є «144 реформи», але – жодного результату…

Українські заробітчани впродовж року перерахували в країну 5 млрд. євро. І це якраз та сила, що й тримає національну економіку на плаву. Це – прості люди, які намагаються вижити, всупереч «реформам» і реально дбають про свої родини та свою країну. Без «розривів» у платежах і без іншої абракадабри в поясненнях.

Нагадаємо, що Юлія Тимошенко працювала в трьох урядах (у 2000-2001 роках вона була віце-прем’єр-міністром з питань паливно-енергетичного комплексу, а в 2005 та 2007-2010 роках очолювала Уряд). Завдяки ефективним антикризовим заходам Тимошенко на енергетичному ринку вдалося усунути непрозорі схеми розрахунків та запустити маховик піднесення економіки в цілому. Сьогодні Тимошенко виступає за перегляд економічної політики держави, особливо в частині підтримки найбідніших верств населення.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали