Чому Німеччина не прислухалася до ТрампаКритика Президентом США Дональдом Трампом керівництва німецького уряду за подвійні стандарти в частині відносин з Російською Федерацією не завадила запустити будівництво газопроводу «Північний потік – 2». Ще за часів, коли канцлером ФРН був Гельмут Шмідт, між західними німцями та Москвою розпочалося співробітництво у сфері постачання природного газу у Західну Європу.

Фінансовий директор європейського партнера «Газпрому» Uniper Крістофер Дельбрюк заявив, що у кінці липня в Німеччині розпочалося укладання перших труб газопроводу «Північний потік – 2». Член ради керуючих австрійської OMV Манфред Ляйтнер повідомив, що будівництво російського газопроводу «Північний потік – 2» за альтернативним маршрутом не призведе до зміни загальної вартості проекту.

Компанія Nord Stream 2 почала укладати перші труби в рамках спорудження спірного газопроводу «Північний потік – 2», яким природний газ буде прямо постачатися з Росії в Німеччину. Наприкінці червня у міністерстві економіки Німеччини заявили, що санкції США щодо Росії не завадять побудові «Північного потоку – 2». 11 липня Трамп розкритикував владу Німеччини за подвійне ставлення до Росії і її газову залежність.

Нагадаємо, що останні десятиліття ФРН виступала стратегічним партнером США по принципових напрямках світової геополітики. Саме Німеччина підтримала ініціативи Білого дому стосовно прийому біженців з Близького Сходу. Участь Берліну в реалізації проекту «Північний потік – 2» скоріш за все зумовлена необхідністю створення додаткового джерела енергетичного забезпечення національної економіки.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали