Компанії погасили 9 млрд гривень податкових боргівБлизько 170 компаній-боржників погасили податковий борг в січні-липні 2023 року на 9 млрд грн, таким чином загальний податковий борг скоротився до 11,7 млрд грн, повідомив Офіс великих платників податків в середу.

Як відзначило відомство, з початку 2023 року в банківські установи направлено понад 30 тис. iнкасових доручень (розпоряджень) на списання коштів з рахунків боржників на основі судових рішень і рішень керівників.

При цьому Офіс підкреслює, що значних успіхів досягнуто в питанні погашення податкової заборгованості з частини чистого прибутку держпідприємств: "Раніше це питання заводило в "глухий кут", оскільки частина чистого прибутку за законодавством не є податковим платежем. Офіс вперше отримав позитивну судову практику в цьому напрямку, в результаті чого підрозділи Офісу подали в суд позови на стягнення податкової заборгованості з частини чистого прибутку по державних підприємствах на 230,5 млн грн".

У той же час скорочення податкового боргу також сприяло спрямування податкових вимог на вчинення опису у податкову заставу ліквідного майна як то готова продукція, автотранспорт чи нерухомість, відзначає Офіс.

Як повідомлялося, на початок 2023 року податковий борг становив 20,7 млрд грн. При цьому за січень-лютий податковий борг було скорочено на 6,8 млрд грн - до 13,9 млрд грн.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали