Нацбанк посилює перевірку українців щодо грошових переказівПлатежі, які українці роблять через вуличні термінали поповнення, тепер підлягають додатковій перевірці. Таку вимогу НБУ пред'явив банкам, які проводять відповідні платежі. І фінансовим компаніям, які збирають і перераховують готівку. Так, згідно з телеграмою НБУ №25-0008 / 43785, потрібно ретельніше перевіряти кінцевих одержувачів коштів, а також призначення переказів.

Така ініціатива Нацбанку пов'язана з серією підозрілих угод, які раніше вдалося виявити співробітникам НБУ. Серед них - поповнення карт фізосіб для оплати онлайн-ігор, інтернет-казино, букмекерських послуг. А також переказ на поточні рахунки обмеженого кола юридичних осіб з подальшим переведенням за агентськими договорами (за туристичні послуги, за квитки, тобто зі зміною напрямку руху).

Одержувачі-посередники фактично здійснювали розшарування зібраних платежів шляхом створення ланцюгів з пов'язаних між собою фінансових угод, при проведенні яких змінювалися напрямки і / або характер використання цих коштів.

У зв'язку з цим кожна фінансова компанія і банк повинні перевірити весь ланцюжок готівкових платежів з моменту відправки готівки до отримання кінцевими споживачами. Ревізії повинні торкнутися всіх посередників, при цьому в кожному випадку фінансисти повинні детально простежити схему проходження коштів і перевірити їх «чистоту».

А також відстежити цільове призначення - якщо людина спрямовує гроші, скажімо, за куплений залізничний квиток, то після всіх посередників, вони мають надійти на рахунки одного з підприємств «Укрзалізниці».






Друкувати
Найбільш популярні матеріали