Трамп проти підвищення базової ставкиПрезидент США Дональд Трамп не згоден з рішенням Федеральної резервної системи про підвищення облікової ставки, повідомило агентство Рейтер з посиланням на ексклюзивне інтерв'ю американського президента.

У червні американський центробанк одноголосно прийняв рішення підвищити базову ставку вдруге в цьому році - до 1,75-2%. Підвищення почалося в 2016 році після майже десятиліття нульових ставок. У 2023 року експерти очікують ще два підвищення.

За заявою Трампа, він "не згоден" з підвищенням ставки і "незадоволений" главою ФРС Джеромом Пауеллом. На питання про те, чи вірить він в незалежність ФРС, Трамп відповів, що вірить в те, що ФРС повинна робити "те, що добре для країни".

"ФРС повинна мені чимось допомагати", - заявив Трамп і дав зрозуміти, що і далі буде критикувати Пауелла, якщо той продовжить підвищення ставок.

ФРС підвищує ставку в умовах стабільного зростання економіки, побоюючись прискорення інфляції. При цьому підвищення ставки може знизити споживання і уповільнити кредитування банками приватних і юридичних осіб.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали