Євро може протестувати позначку в $1,10Аналітики JPMorgan не чекають відновлення євро до наступного року і вважають 2023 рік «втраченим» для європейської валюти. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на доповідь банку, одним з авторів якого є аналітик Пол Меггесі.

Аналітики банку знизили прогноз по євро на кінець року до $ 1,12 (зараз $ 1,16). Раніше курс євро до долара прогнозувався на рівні $ 1,20. Скорочення склало близько 5%.

Криза на ринках, що розвиваються «нашкодила» валюті, але «оцінка перспектив євро в будь-якому випадку була б сприйнятливою» в зв'язку з тим, що економіка єврозони не змогла показати впевненого відновлення після падіння в першому кварталі.

Ще одним фактором, що впливає на курс, аналітики назвали стурбованість інвесторів майбутніми переговорами по бюджету в Італії.

Існує ризик, що євро може протестувати позначку в $ 1,10, якщо умови на ринках, що розвиваються продовжать погіршуватися і попит на долари посилиться для скорочення боргового навантаження.

Проте аналітики очікуються відновлення європейської валюти в 2019 році. Втім, прогноз щодо майбутнього зростання знову «урізаний» з $ 1,23 до $ 1,19 на 3 квартал 2019 року.

Раніше на цьому тижні швейцарський фінансовий холдинг UBS скоротив свій прогноз щодо курсу євро на кінець року з $ 1,25 до $ 1,20. У своєму звіті аналітики UBS відзначили «дивовижну» слабкість європейської валюти на тлі подій ризику. UBS відзначає, що «загальна картина циклічна», але «небезпечні події навколо Туреччини, Італії та Brexit можуть продовжити впливати на єдину валюту».






Друкувати
Найбільш популярні матеріали