На скільки українцям підвищать ціну на газЦього року прогнозується зростання тарифів на газ на 25%, а в наступному - на 15%, повідомив заступник глави НБУ Дмитро Сологуб.

За його словами, Нацбанк прогнозує підвищення тарифів на газ на 25% в 2023-му і на 15% в 2019 році. При цьому він зазначив, що поки регулятор не міняв свій прогноз.

Сологуб також зазначив, що оскільки комунальні тарифи становлять близько 20% індексу споживчих цін, то вплив підвищення цін на газ на інфляцію складе приблизно 1,2%.

На даний момент тариф на газ для населення в Україні становить 6,9579 грн за кубометр. При прогнозному подорожчання тарифу на 25% ціна на куб газу виросте до близько 8,7 грн за кубометр в цьому році і до 10 - в наступному.

Уряд поки відмовляється підвищувати вартість газу для громадян, аргументуючи це тим, що спочатку необхідно передбачити компенсатори для бідних верств населення.

Раніше "Нафтогаз" підвищив ціни на газ для промисловості. Запропоновані ціни диференційовані залежно від обсягів закупівлі та умов оплати, з урахуванням цього "Нафтогаз" у вересні пропонує газ за ціною 10 208 - 11 115 грн / тис. куб. м (без ПДВ).






Друкувати
Найбільш популярні матеріали