Діючий уряд обіцяє не обанкротитисьЕкономіка зростає, однак Україна має борг, який сама не може виплатити, тому треба виходити на зовнішні ринки і співпрацювати з МВФ. Невиконання умов фонду поставить Україну на грань дефолта, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Нас закинули в серйозну боргову яму. Очевидно, що економіка зростає, але у нас на плечах такий борг, який ми самі не можемо виплатити. Треба виходити на зовнішні ринки, перекредитовуватися, зменшувати відсотки", - зазначив прем'єр.

Гройсман запевнив, що він "перший за те, щоб зменшувати ціни на ресурси".

"Але невиконання вимог поставить Україну на межу дефолту. Ми хочемо кризи? Я не кризовий прем'єр, я антикризовий. Я зроблю все, щоб захистити людей, знизити інфляцію і збільшити реальні доходи", - підкреслив він.

Прем'єр сказав, що раніше меморандум з кредиторами підписували і не виконували обіцяне - це підірвало довіру до України.

Як відомо, Україна відновила співпрацю з МВФ по чотирирічній програмі розширеного фінансування обсягом 17,5 млрд дол в 2015 році - після більш ніж річної перерви. Ключовими реформами, виконання яких вимагали західні кредитори, були пенсійна реформа, призначення голови Національного банку, голосування за закон про Антикорупційний суд, а також провести коригування внутрішніх тарифів на газ.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали