17 вересня Держенергоефективності та ЄБРР укладуть Меморандум про співпрацю щодо сертифікації енергетичної ефективності будівель в Україні17 вересня о 16:00 у Києві відбудеться підписання Меморандуму про співпрацю між Держенергоефективності та ЄБРР щодо підтримки сертифікації енергетичної ефективності будівель в Україні.

У підписанні Меморандуму візьмуть участь:

· Сергій Савчук – Голова Держенергоефективності;

· Франсіc Маліж – Керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу.


Як відомо, в Україні запроваджується сертифікація енергоефективності будівель згідно із Законом України «Про енергетичну ефективність будівель», який разом з іншими нормативно-правовими актами розроблено із залученням європейських фахівців, у тому числі за підтримки ЄБРР.

Нещодавно видано перший сертифікат енергоефективності будинку.

Для забезпечення ринку атестованими енергоаудиторами, які мають право здійснювати сертифікацію, Держенергоефективності веде роботу із закладами вищої освіти щодо запровадження навчальних програм для енергоаудиторів та створення відповідних атестаційних комісій.

Держенергоефективності та ЄБРР планують запровадити надійне програмне забезпечення з метою:

· розрахунку енергетичних характеристик будівель;

· розробки сертифікатів енергетичної ефективності будівель;

· створення баз даних сертифікатів енергетичної ефективності будівель;

· створення баз даних енергоаудиторів;

· перевірки якості розроблених сертифікатів.

Розробка даного програмного забезпечення надасть змогу фахівцям розраховувати та видавати якісні сертифікати, Уряду - вести облік та аналіз показників енергетичних характеристик будівель в країні та забезпечувати підтримку заходів з енергоефективності, а замовникам послуг - отримувати доступні послуги гарантованої якості на шляху до енергоефективності.

Початок: 16:00.

Місце проведення: Представництво ЄБРР в Україні, м. Київ, вул. Антоновича,46-46-А, бізнес-центр «Династія», 3-й поверх.

Акредитація ЗМІ здійснюється до 10:00 17 серпня за електронною адресою [email protected] та тел.: 097-59-67-088, 096-906-85-95, (044) 590-59-65.

Реєстрація ЗМІ обов’язкова із зазначенням ПІБ, назви ЗМІ, журналістського посвідчення, контактів (номеру мобільного телефону і електронної пошти) та переліком фото- та відеотехніки. Кількість місць обмежена!

Вхід за паспортами та редакційними посвідченнями!






Друкувати
Найбільш популярні матеріали