Банкіри готові активно продавати доларЗначного валютного дефіциту бути не повинно. Фінансисти почнуть продажу ВКВ, як тільки курс долара ще підросте

26 серпня валютна торгівля на міжбанку почалася з 5-копійчаного подорожчання долара - до 28,10-28,15 грн./$, повідомив UBR.ua начальник управління дилінгових операцій Райффайзен банку Аваль Юрій Гриненко. Банкіри констатують зниження валютних продажів після вчорашнього перерахування Держказначейством 4 млрд. грн. в якості відшкодування з ПДВ.

«На торгах відчувається скорочення грошової пропозиції, звідси і зростання котирувань. Після старту вони звузилися до 28,12-28,14 грн./$, однак в разі поглиблення поточної тенденції, можуть підростати до кінця дня», - вважає Гриненко.

Навряд чи доларовий дефіцит буде довго відчуватися на міжбанку. Скарбники визнають, що за кілька тижнів добряче затарились ВКВ, і готові активно продавати «американця» зі своїх валютних позицій у міру скорочення продажів з боку експортерів. Звичайно, банківські розпродажі почнуться не відразу, а після зростання курсу долара - банкіри мають намір заробити на курсовій різниці. Фінансисти дочекаються максимальних курсів і тоді наситять міжбанк валютою.

Банкіри практично не сумніваються, що Нацбанк в найближчі дні не з'явиться на безготівкових торгах, і буде з боку спостерігати за ситуацією. Поки його не бачили на міжбанку.

25 вересня безготівковий ринок закрився зростанням курсу долара на 4 копійки - до 28,06-28,10 грн ./$. Про виплати 4 млрд. грн. Держказначейством стало відомо ще вдень, тому сьогоднішнє подорожчання валюти було передбачуваним. До п'ятниці фінансисти допускають зростання міжбанку до 28,30 грн ./$ у міру збільшення по ПДВ.

«Ринок чекає ефекту відшкодування ПДВ, тому будуть робитися спроби зростання курсу в найближчі дні», - говорив вчора UBR.ua начальник управління дилінгових операцій Банку Південний Олег Ропяк.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали