За рахунок чого виживе УкраїнаУкраїнський уряд має можливість збільшити загальну суму доходів в проекті держбюджету на 2019 рік на 17,6 млрд. грн., заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

«Є додаткові резерви доходів, не враховані в законопроекті, за рахунок податку на прибуток підприємств - на 13,2 млрд. грн, акцизного податку з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) - на 4,4 млрд гривень», - уточнив він.

І додав, що основними джерелами фінансування держбюджету в наступному році мають стати нові запозичення - вони складуть чверть бюджетного ресурсу. Аудитор поставив під питання отримання великих суми від програми приватизації.

«Загальний обсяг державного та гарантованого державою боргу на кінець 2019 року, в порівнянні з наявним на 31 серпня 2023, повинен збільшитися на 15,7% - до 2,4 трлн. гривень. А на погашення та обслуговування державного боргу передбачена майже третину видатків державного бюджету», - зазначив Пацкан.

Він звернув увагу на те, що структура місцевих бюджетів після запуску децентралізації, не змінилася. І запевнив, що більше половини витрат на місцях продовжить здійснюватися за рахунок трансфертів з держбюджету. Хоча вже в кілька усіченому обсязі - зі зменшенням на 8,4%.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали