Українцям ввели додаткові вимоги для отримання субсидійСім'ї трудових мігрантів, які перебувають за кордоном понад два місяці і не сплачують ЄСВ, можуть бути позбавлені субсидій на території України. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на роз'яснення Міністерства соціальної політики України.

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, українець, який працює більше двох місяців за кордоном громадянин повинен сплачувати єдиний соціальний внесок і податок на доходи фізичних осіб, інакше його сім'ї на території України буде відмовлено в отриманні субсидії.

Міністр пояснив це тим, що такі люди як правило живуть і працюють за кордоном, надаючи матеріальну допомогу іншим членам домогосподарства. Разом з тим, право на субсидії зберігається за тими, хто перебуває за кордоном з метою навчання, лікування або ж як турист.

Раніше в Мінсоцполітики назвали ряд причин, за якими українців можуть позбавити субсидії. Одою з таких причин є великі грошові перекази з-за кордону.

За даними Нацбанку, обсяг приватних переказів в Україну з-за кордону в другому кварталі 2023 року склав 2,819 млрд доларів. Це на 24% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Також, грошовий виграш в лотерею може стати причиною для відмови в призначенні субсидії.

За словами міністра, підставою для непризначення субсидії також може стати грошовий переказ з-за кордону, що перевищує 50 тисяч гривень. Рева звернув увагу на те, що сам факт переведення або виграшу не може бути підставою для відмови. Однак комісія при розгляді заявок на субсидію буде враховувати додаткові доходи при прийнятті рішення.

Крім того, квартири площею понад 120 квадратних метрів і будинки в 200 квадратних метрів вважаються "елітною нерухомістю", а значить їх власники здатні самостійно оплатити комунальні послуги і субсидія не призначається.

Раніше в Міністерстві соціальної політики України повідомили, що українці мають право оформити субсидію не на всіх прописаних, а тільки на фактично проживаючих. Також були названі два документа, необхідні для оформлення субсидії.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали