Рух курсу долара вниз ще не завершивсяЕкспортери подалися до крайніх заходів - у всю продають з ранку долар, обваливши його курс. 5 жовтня міжбанк відкрився зниженням валютних котирувань на 3 копійки - до 28,10-28,13 грн./$, повідомив UBR.ua начальник управління дилінгових операцій Райффайзен банку Аваль Юрій Гриненко. Після чого ринок трохи прокачали і знову зміцнили гривню.

«Було нетривалий подорожчання долара - до 28,12-28,15 грн./$, зовсім недовго. Але як тільки експортери відновили великі продажі, валютний курс знову посипався - до 28,07-28,09 грн./$, де ми зараз і торгуємося», - зазначив Гриненко.

Нацбанк як може користується моментом для поповнення своїх золотовалютних резервів (звалилися до $ 17,2 млрд.). Майже відразу після активізації експортерів заявив в Matching скупку долара по 28,08 грн ./$. І валютні закупівлі НБУ ось-ось досягнуть $ 10 млн.

Чиновники вже другий день поспіль скуповуються на міжбанку. 4 жовтня Національний банк придбав близько $ 20 млн. За підсумками дня безготівковий долар подешевшав на 10 копійок, і зупинився в рамках 28,14-28,16 грн ./$. При цьому фінансисти прогнозували на сьогодні подальше зміцнення гривні. «Рух вниз ще не завершився. Ймовірно, в найближчі торговельні сесії буде тестування області 28-28,05 грн/$», - говорив вчора UBR.ua начальник управління дилінгових операцій банку« Південний »Олег Ропяк.

Правда, зараз фінансисти чекають трохи більше високих котирувань. «Швидше за все, сьогодні міжбанк буде торгуватися 28,06-28,08 грн./$», - зазначив Юрій Гриненко.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали