Чи підвищать українцям соціальні стандарти у 2019 роціЧерез державний борг підвищення соціальних виплат і фінансування об'єктів інфраструктури під великим питанням

У 2019 суттєва частина державного бюджету буде витрачена на виплати за держборгом, тому можливості для здійснення соціально-економічних витрат будуть обмежені. Про це заявив глава Рахункової палати Валерій Пацкан, передає прес-служба відомства.

За його словами, на погашення та обслуговування держборгу доведеться виділити 40% бюджету країни, що зменшує можливості для здійснення соціально-економічних витрат. Отже, зменшуються можливості для підвищення пенсій, зарплат і соціальних виплат, а також для будівництва доріг, нових шкіл, лікарень, дитячих садків і розвитку інфраструктури в цілому.

Раніше уряд заклав в проект бюджету мінімальну заробітну плату на рівні 4,173 тисячі гривень, але це питання продовжує обговорюватися. Проект держбюджету на 2019 рік був затверджений з доходами 1 трлн 8,3 млрд грн і витратами 1 трлн 94 млрд грн.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали