МВФ не хоче гарантувати українцям депозитиМіжнародний валютний фонд виступив проти гарантування банківських депозитів в Україні.

«Я сподіваюся, що в наступному році ми переступимо цифру мінімальної гарантованої суми виплат в 500 тис. грн. Але не всі нас підтримують. Хочу сказати відверто, окремі співробітники МВФ прямо сказали - вам не потрібно збільшувати суму гарантування. Але чому? Нижче нас в Європі тільки Молдова і державне утворення Косово. В інших країнах суми набагато вище», - сказав Костянтин Ворушилін.

Раніше Костянтин Ворушилін заявляв, що збільшення гарантованих сум буде поетапним, але для початку «потрібно стабілізувати фінансове становище Фонду і не допустити втрати активів неплатежепособних банків».

Фонду дозволять збільшувати гарантовану суму вкладів, заявив член парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Руслан Демчак.

Зараз ФГВФО гарантує вклади фізосіб і фізосіб-підприємців на суму до 200 тис. грн.

Директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів Костянтин Ворушилін вважає, що державна гарантія не повинна поширюватися на валютні депозити.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали