Зниження ділової активності заспокоїло валютний ринокПередсвяткова торгівля не сильно надихнула валютників, і вони не зрушили 12 жовтня безготівковий курс долара. Міжбанк закрився в тому ж діапазоні, що і вдень раніше - 27,94-27,97 грн./$, повідомив начальник управління дилінгових операцій Райффайзен банку Аваль Юрій Гриненко.

Протягом дня валютні продавці обвалювали ціну «американця» до 27,91-27,915 грн./$. І всі бажаючі могли скупатися, Нацбанк в тому числі: придбав близько $ 10 млн. в районі 27,93 грн./$. Багато сиділи в засідці і робили свої покупки в останній момент - до останнього чекали максимального зниження курсу долара і з'являлися тільки, коли розуміли, що він більше не впаде. Власне, вони і спровокували сьогоднішній відскік вгору: коли вийшли брати валюту юрбою в останній момент.

«На настрої учасників ринку і курсові тренди сьогоднішнього дня вплинули майбутні триденні вихідні, як джерело додаткових дисбалансів валютного попиту та пропозиції. Позначилися обмежені можливості банків щодо купівлі валюти, як наслідок нерівномірного розподілу гривневої ліквідності. А також активна участь в торгах Нацбанку і помірне зростання попиту на долар, що подешевшав з боку готівкового ринку, що недостатньо для розгону спекулятивних рухів», - описав всі фактори директор казначейства Банку Кредит Дніпро Олег Курінний.

В середньому на 10 копійок зрушили валютні ціни на готівковому ринку. Мінімальний курс продажу долара людям переступив позначку 28,0, і був 12 жовтня на 27,99 грн./$. Його запропонував БТА Банк. Середній ціновий коридор був на рівні 28,05-28,15 грн./$, і в ньому торгувало більшість структур: ОТП Банк, Укргазбанк, Креді Агріколь Банк, Альфа-Банк, УкрСиббанк, ПриватБанк, Кредобанк, Укрексімбанк, ПУМБ. Найдорожчу валюту віддавали по 28,30 грн ./$ (Місто Банк). А викуповували долар у людей в рамках 27,70-28,04 грн ./$.

Фінансисти розраховують, що в цих рамках ціни залишаться і після триденних вихідних. Як в касах, так і на міжбанку. «На нашу думку, у вівторок безготівкові торги будуть проходити в діапазоні 27,95-28,05 грн./$», - спрогнозував Олег Курінний.

«Не думаю, що котирування ще будуть сильно знижуватися, швидше за все, вони залишаться в поточних значеннях. Звичайно, до виплат відшкодувань по ПДВ, які в невеликих обсягах можуть початися навіть в майбутню п'ятницю. Тоді ми можемо піти на 28,05 грн./$, а коли підуть мільярдні виплати і зовсім до 28,15-28,20 грн./$ », - висловився Юрій Гриненко.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали